Hochschule Hochschulteam Keith, Douglas

Prof. Dr.
Douglas R. Keith

Koordinator des englischen Studiengangs: Music Therapy (M. A.)
Koordinator des englischen Studiengangs: Dance Movement Therapy (M. A.)

Fakultät für Therapiewissenschaften

Maria-Probst-Str. 3

Raum E.37a

Curriculum Vitae

• Professor of Creative Arts Therapy Coordinator of the English Tracks, MA Music Therapy / Dance Movement Therapy Koordinator englischsprachiger Tracks in MA Musiktherapie / Tanz- u. Bewegungstherapie
  • Professor an der SRH Hochschule Heidelberg, 2017 (Gastprofessur), 2018 (Professur)
  • Studium: Music therapy, University of Georgia: Bachelor of Music. (1990) Music therapy, Temple University: Master of Music Therapy. (1997)
  • Promotion: Music therapy, Temple University: PhD in Music Therapy. 2005 Thema: Understanding Music Improvisations
  • 2003-2017 Georgia College & State University: Professor of Music Therapy
  • 2001 –2003 The Rebecca Center for Music Therapy, Rockville Centre, NY: Musiktherapeut mit Kindern und Jugendlichen
  • 2001 –2003 Housing Works, Inc., New York: Musiktherapeut mit obdachlosen Erwachsenen mit HIV
  • 1998 –2000 Hebrew Academy for Special Children, Brooklyn, NY: Musiktherapeut mit Kindern
  • 1992-1995 Rheinische Landesklinik (LVR) Düsseldorf: Musiktherapeut mit Erwachsen,Psychiatrie & Gerontopsychiatrie

Forschung Aktuell

• Internationalizing Music Therapy Curricula Roundtable an dem World Congress of Music Therapy im Juli 2020
  • Inside, outside. In S. Hadley (Ed.), Exploring the Whole Person of the Music Therapist: A Social Justice Multicultural Approach (eingereicht 2017).